Multi Client Launcher 11 posts

OP Thu Jun 05, 2014 9:28 pm
User avatar
Administrator
Legendary Family Member
  • Gender: Male
  • Posts: 6285
  • Joined: Jun, 2010
  • Advertisements: 45
  • Karma: 368
There is a new version of this script here: Multi IMVU Client Launcher v2

You may or may not have seen my tutorial on installing more than one IMVU client here: viewtopic.php?f=140&t=8873

If you have, then you know that the tutorial teaches you how to create a batch script to run IMVU from a different location thus allowing you to have multiple clients installed. The downside is that you end up with multiple batch scripts if you choose to install multiple clients.

This batch script will allow you to install multiple IMVU clients and run them from a single file.



Instructions

Step 1: Read this tutorial and follow the first 4 steps: viewtopic.php?f=140&t=8873

Step 2: Copy this code and paste it into notepad
Code
@ECHO OFF

SET _CLIENT1=IMVU-1
SET _CLIENT2=IMVU-2
SET _CLIENT3=IMVU-3
SET _CLIENT4=IMVU-4

:MENU
::Clear console window
CLS

::Reset text color to gray
Color 08

ECHO =========== IMVU Launcher v1.0 by D.M ==========
ECHO -----------------------------------------------
ECHO.
ECHO                   1.  %_CLIENT1%
ECHO                   2.  %_CLIENT2%
ECHO                   3.  %_CLIENT3%
ECHO                   4.  %_CLIENT4%
ECHO.
ECHO -----------------------------------------------
ECHO ============== PRESS '9' TO QUIT ==============
ECHO.

::Create variable to store user input
SET /P _SELECTION=Please Select A Client:

::Create variable to validate user input
::Times user input by 1 to check for a number
SET /A _VARCHECK=%_SELECTION%*1

::If validation variable equals 0 then input is not a number
IF /I %_VarCheck% EQU 0 (
   ::display invalid input warning
   GOTO InvalidInput
) ELSE (   
   IF NOT %_SELECTION% EQU 1 (
      IF NOT %_SELECTION% EQU 2 (
         IF NOT %_SELECTION% EQU 3 (
            IF NOT %_SELECTION% EQU 4 (
               GOTO InvalidInput
            ) ELSE (
               SET _CHOSENCLIENT=%_CLIENT4%
            )
         ) ELSE (
            SET _CHOSENCLIENT=%_CLIENT3%
         )
      ) ELSE (
         SET _CHOSENCLIENT=%_CLIENT2%
      )
   ) ELSE (
      SET _CHOSENCLIENT=%_CLIENT4%
   )
)

ECHO %_CHOSENCLIENT%

GOTO RunClient

   
   
:RunClient
SET LAUNCHER=%APPDATA%\%_CHOSENCLIENT%\IMVUCLient.exe
SET NAME=%_CHOSENCLIENT%
SET APPDATA=%APPDATA%\%NAME%
%LAUNCHER%

GOTO MENU

:InvalidInput
::Clear console window
CLS

::Change text color to bright red
Color 0C

::display invalid input screen
ECHO ============INVALID INPUT============
ECHO -------------------------------------
ECHO.
ECHO Please select a number from the Main
ECHO   Menu [1-4] or select '9' to quit
ECHO.
ECHO -------------------------------------
ECHO ===PRESS ANY KEY TO RETURN TO MENU===

::Wait for user to hit enter
PAUSE > NUL

::Return to menu
GOTO MENU



Step 2: Find this part of the code (at the top):
Code
SET _CLIENT1=IMVU-1
SET _CLIENT2=IMVU-2
SET _CLIENT3=IMVU-3
SET _CLIENT4=IMVU-4


Step 5: Replace IMVU-1, IMVU-2, IMVU-3, and IMVU-4 with the name of the folders you created in step 1

Step 6: Save the file as IMVU Launcher.bat

You're done!
Wed Oct 29, 2014 10:14 pm
User avatar
  • Posts: 21
  • Joined: Oct, 2014
  • Karma: 0
Hmmm... I'll give this thing a try and post what happens
Sun Oct 04, 2015 9:17 am
User avatar
TIM Enthusiast
Legendary Family Member
  • Gender: Female
  • Posts: 709
  • Joined: Sep, 2015
  • Advertisements: 2
  • Karma: 0
Thanks DM! This will be very useful in opening imvu and imvu light etc...By the way....is there a way to completely uninstall imvu light?? I think i mess up with my first install and want to redo it...It works perfect and I love it! but want to know too how to completely uninstall it! Thanks always! :coin: :coin: :coin:
OP Sun Oct 04, 2015 10:58 am
User avatar
Administrator
Legendary Family Member
  • Gender: Male
  • Posts: 6285
  • Joined: Jun, 2010
  • Advertisements: 45
  • Karma: 368
thessa wrote:
Thanks DM! This will be very useful in opening imvu and imvu light etc...By the way....is there a way to completely uninstall imvu light?? I think i mess up with my first install and want to redo it...It works perfect and I love it!but want to know too how to completely uninstall it!Thanks always!


To completely uninstall IMVULite, simply run the "DeleteIMVU.exe" file included with the IMVULite installer. This will delete all of the IMVUClient files located in %appdata%\IMVUCLient.
Mon Oct 26, 2015 1:06 am
User avatar
TIM Enthusiast
Legendary Family Member
  • Gender: Female
  • Posts: 709
  • Joined: Sep, 2015
  • Advertisements: 2
  • Karma: 0
D.M wrote:
thessa wrote:Thanks DM! This will be very useful in opening imvu and imvu light etc...By the way....is there a way to completely uninstall imvu light?? I think i mess up with my first install and want to redo it...It works perfect and I love it!but want to know too how to completely uninstall it!Thanks always! To completely uninstall IMVULite, simply run the "DeleteIMVU.exe" file included with the IMVULite installer. This will delete all of the IMVUClient files located in %appdata%\IMVUCLient.


Thank you so much DM...now i have it reinstalled... :roll: :roll: :roll:
Sun Sep 25, 2016 1:07 am
User avatar
  • Gender: Male
  • Posts: 31
  • Joined: Aug, 2016
  • Karma: 0
Thanks DM this old irish bastard learned something today
Wed Dec 28, 2016 4:38 am
User avatar
  • Posts: 17
  • Joined: Sep, 2016
  • Karma: 0
dm i did it and it opened then client but theres no folder in %appdata%
OP Wed Dec 28, 2016 12:14 pm
User avatar
Administrator
Legendary Family Member
  • Gender: Male
  • Posts: 6285
  • Joined: Jun, 2010
  • Advertisements: 45
  • Karma: 368
Bankz wrote:
dm i did it and it opened then client but theres no folder in %appdata%


The client wouldn't work if there wasn't a folder. What part are you having trouble with?
Thu Dec 29, 2016 5:35 pm
User avatar
Bunny
Legendary Family Member
  • Gender: Male
  • Posts: 641
  • Joined: Jan, 2016
  • Karma: 40
I tried it out it works. Thanks for the code @ DM
Thu Dec 29, 2016 6:18 pm
User avatar
  • Gender: Male
  • Posts: 143
  • Joined: Dec, 2012
  • Karma: 5
cant you just install the 2nd client in a diff area like my documents instead of %appdata% or is there any downside to doing that?

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Sign in

Already have an account? Sign in here

SIGN IN NOW

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

REGISTER A NEW ACCOUNT